Unieke en sfeervolle locatie is een prachtige omgeving

De Martiene Plats wordt al genoemd op een landkaart van 1640. Vanaf begin 1900 is deze boerderij familiebezit. Deze historische boerderij is uniek in zijn soort omdat hij nog compleet is met waterput, bakhuuske, turfschop, schaapskooi en schuur. De oude lindeboom voor de boerderij zorgt voor een geweldige uitstraling.

De Martiene Plats ligt in Weverslo, een heel oud gehucht bij het dorp Merselo. De afstand tot het centrum van Venray bedraagt 3,5 km. In Venray kun je winkelen, musea, bioscoop of theater bezoeken of lekker te eten in een van de leuke restaurants.

In de naaste omgeving: Aardbeienland en de Kantfabriek in Horst , Boerderijmuseum De Locht in Melderslo, Speeltuin Klein Zwitserland Tegelen, Zoo Parc en Oorlogsmuseum in Overloon, Odapark en binnenspeeltuin Boegafun in Venray, Thermaalbad, Hertog Jan brouwerij, Kasteeltuinen in Arcen. Informatieve brochures/folders over de streek en ver daar buiten zijn aanwezig.
 
Grotere steden zoals Nijmegen, Venlo, Roermond, Weert, Eindhoven en Den Bosch bevinden zich in een straal van 50 km. Maar ook Kleve en Duisburg in Duitsland zijn eenvoudig en snel te bereiken.

De Martiene Plats (5 km van de A73) is uitermate geschikt voor bedrijven die een accommodatie zoeken voor hun werknemers om te overnachten. Dat kan in een van de boerderijkamers voor Bed en Breakfast of in de appartementen voor 1 of meerdere nachten in het geweldige buitengebied van Venray. Maar ook om allerlei activiteiten te ondernemen zoals vergaderingen of brainstormsessies, overnachten in een luxe boerderijkamer voor Bed en Breakfast. Dit kan dan weer gecombineerd worden met ontspannende of sportieve activiteiten op of in de omgeving van de boerderij.

 

Veelzijdig natuurgebied

De Martiene Plats staat midden in een natuurgebied, tussen de Weverslose berg (hoogste punt van Gemeente Venray, 36,8 boven NAP) en het schitterende Loobeekdal met de Boerenschans en de Volmolen.

Fietsknooppunt-route en wandelknooppunt-paden lopen vlak langs deze historische boerderij. Peelgebieden, bossen en plattelandsgronden vloeien naadloos over tot een indrukwekkende schouwspel. In dit afwissellende landschap kunt u prima fietsen, wandelen (nordic walking) of kijken en luisteren naar koeien, paarden en vogels en in alle vrijheid genieten van de Noord-Limburgse natuur.

Kortom het is bij De Martiene Plats aangenaam vertoeven. Het is een unieke locatie om te recreëren en er is elk seizoen weer iets nieuws te beleven!

Loobeekdal