Over ons

De boerderij wordt al vermeld op een landkaart van 1640. En vanaf begin 1900 is De Martiene Plats in het bezit van onze familie.
In 1974 heeft Piet de boerderij overgenomen van zijn ouders en begon een varkens- en akkerbouwbedrijf. Twee jaar later zijn wij, Leonoor en Piet, in het huwelijksbootje gestapt.
In 1983 zijn wij ook begonnen met het telen van asperges, ‘het witte goud’.
In 1991 hebben wij het ’t Bakhuuske verbouwt tot vakantieappartement en dit was het begin van de vakantieboerderij De Martiene Plats.
In 1995 hebben wij de vakantieboerderij uitgebreid met het vakantieappartement d’n Dael.
Na de varkenspest van 1997 hebben we het besluit genomen om in 2000 te stoppen met het varkensbedrijf.
Na lang overleg met de gemeente en monumentenzorg hebben wij in 2007 de stal van de boerderij verbouwd tot een B&B Bed en Bòttrám (6 kamers met elk een eigen badkamer. 'OpStal' is te huur als Luxe Groepsaccommodatie voor 12 personen, 6 slaapkamers met elk een eigen badkamer. 'OpStal' is te huur in combinatie met vakantieappartement d'n Dael als groepsaccommodatie 'OpStalhuus' voor 17 personen, 8 slaapkamers met 7 badkamers.
In 2014 hebben wij besloten om te stoppen met de asperges.

In de loop der jaren hebben wij de vakantieboerderij verbeterd en uitgebreid tot wat het nu is, met veel voorzieningen zoals een recreatieruimte/speelloods met oa, poolbiljart, dartbord, schoolbord, tafelvoetbal, poppen-/autohoek, tekenhoek, een speelweide met duikelstangen, wip, klimtoren, skelters, trampoline, tafeltennis, seizoen zwembad, Jeu de Boulesbaan met overdekt terras. Daarnaast zijn er zijn er volop fiets- en wandelmogelijkheden in de omgeving.

Piet en Leonoor van Osch - Bexkens

Piet en Leonoor